Sisäänkäynti, yö: vaarallisin päiväaika ajamiseen

Ihmiset saattavat ajaa vähemmän, kun kaupungit muuttuvat kävelykelpoisiksi, pyöräily suositumpi ja julkinen liikenne luotettavampi. Ajamiseen liittyvät vaarat eivät kuitenkaan ole vähentyneet ollenkaan. Humalassa ajaminen on edelleen uhka, ja hajautettu ajo on pysyvä todellisuus älypuhelinten väärinkäytön ansiosta. Yksi ajo-vaara, jonka monet ihmiset laiminlyövät huomioida, on kuitenkin vuorokaudenaika, jolloin he ovat pyörän takana. Yöllä ajaminen on vaarallisempaa kuin ajo muilla kellonaikoilla, vaikka oletkin tutulla tiellä, ja onnettomuuden riski on pimeässä kolminkertainen pimeässä, kansallisen turvallisuusneuvoston mukaan.

Tässä on vain neljä syytä, jotka tekevät yöstä yhden vaarallisimmista päiväajoista tiellä ollessa:

pimeys

Kun kello tikkee, aurinko laskee tietenkin. Ihmisille, jotka matkustavat kotiin pimeässä. Ympäristön pimeys voi vaikuttaa syvyyshavaintoihin, perifeeriseen näkemykseen ja värien tunnistamiseen. Varsinkin vanhemmat kuljettajat ovat alttiimpia vaikeisiin näkymiin hämärässä. Vaikka ajovalot pitävät reittisi valaistuina, näkyvyys on rajoitettua ja lähestyvien ajoneuvojen ajovalojen häikäisy voi väliaikaisesti sokeaa. Näiden tekijöiden yhdistelmä johtaa lyhyempiin reaktioaikoihin ja suurempaan mahdollisuuteen osallistua auto-onnettomuuteen.

Väsymys

Kansallisen moottoritieliikenteen ja turvallisuushallinnon mukaan poliisin ilmoittamat kuljettajan väsymyksen aiheuttamat auto-onnettomuudet ovat noin 100 000. National Sleep -säätiön tekemässä kyselyssä kävi ilmi, että 60 prosenttia aikuisista on ajautunut väsyneenä ja 103 miljoonaa ihmistä on nukahtanut pyörässä. Yhdistä väsymys, kyvyttömyys reagoida nopeasti ja pimeä. Sinulla on resepti auto-onnettomuuteen. Jos et ole saanut tarpeeksi unta, olet ollut hereillä vähintään päivän tai jos ajat normaalisti hereillä, ajattele kahdesti, ennen kuin päätät päästä pyörän taakse. Jos olet jo ajamassa, vedä lepäämään ennen kuin yrität päästä määränpäähän.

Ruuhka-aika

Ruuhkaiset tiet, jotka ovat täynnä työntekijöitä, jotka haluavat vain saada kodin pitkästä päivästä, tekevät illan ruuhka-ajasta erityisen vaarallisen ajan moottoritiellä. Pimeys yhdistettynä kärsimättömyyteen, häiriötekijöihin, holtiton ajo ja tuttu reitti ovat kaikki tärkeitä tekijöitä, jotka lisäävät autokolarissa ruuhka-aikana. Keskittyminen hyväksi kuljettajaksi, hälytyskuljettajaksi, tietoiseksi kuljettajaksi ja potilaskuljettajaksi pimeässä työmatkalla ollessasi voi vähentää mahdollisuuksiasi joutua onnettomuuteen.

Myrkytys tai hikoilu

Sairauksien torjunta- ja ehkäisykeskusten mukaan kuolee päivittäin humalassa ajamiseen liittyvissä auto-onnettomuuksissa lähes 30 ihmistä. Vaikka humalassa ajaminen saattaa vähentyä, huumeiden vaikutuksen alaisena ajavien ihmisten lukumäärä on lisääntynyt (ja tämä voi sisältää unilääkkeitä tai reseptilääkkeitä). Vaikuttaessa ihmiset ovat yleensä tiellä myöhään ja viikonloppuisin. Ole erityisen tietoinen, jos olet tiellä tällä kellonajalla.

Tietoja: David Christensen on henkilövahinkojen lakimies Southfieldissä, Michiganissa. Hänen tiiminsä on erikoistunut auttamaan moottoriajoneuvo-onnettomuuksien uhreja saamaan etuja ja varmistamaan, että heidän palautumisestaan ​​maksetaan korvaus.