Kuinka voit laajentaa yleistä QMS-järjestelmääsi IMS: ään, joka osoittaa ISO 14001 -standardin

Ympäri maailmaa löydät selvästi kasvavat huolet ilmaston lämpenemisestä, kestävyydestä ja muista ekologisista kysymyksistä. Laajemman yhteisön on kiinnitettävä yhä enemmän huomiota siihen, kuinka yritystoiminta vaikuttaa ilmakehään. Itse asiassa jotkut asiakkaat osoittavat nyt toimittajiensa ekologisen hoidon tarpeita tyydyttääkseen.

Ehkä konkreettisin todiste organisaation ekologisesta sitoutumisesta on täydellinen, jos organisaation johtamisjärjestelmä sertifioituu kohti ISO 14001 -standardia.

Vaikka monet suuret joukot organisaatioita ovat aikaisemmin saavuttaneet tämän erotuksen, yli viisi kertaa niin monella tapaa on ISO 9001 -laatustandardin mukaisia ​​hallintajärjestelmiä. Tuhansilla muilla on hallintajärjestelmät paikallaan, mutta ne eivät ole vielä etsineet varmennusta. Heidän puolestaan ​​voi edistyä nykyisen laatujärjestelmän kasvattaminen sisäiseksi hallintajärjestelmäksi, joka täyttää ISO 14001 -standardin vaatimukset. Tämä lyhyt artikkeli vaatii lyhyesti pohtimaan asioita, jotka liittyvät juuri tämän tekemiseen. Ennen kuin siirrymme eteenpäin, vain selvitetään tarkalleen, mihin ISO 9000- ja ISO 14000 -sarjoihin tai standardiryhmiin liittyy.

ISO 9000 -tuoteperhe käsittelee laadunhallintaa. Tämä tarkoittaa sitä, että organisaation antamat täyttävät täsmällisesti asiakkaan laatutarpeet ja vastaavat samalla muiden sidosryhmien vaatimuksia ja odotuksia.

ISO 14000 -sarja käsittelee ekologista hallintaa. Tämä tarkoittaa sitä, mitä organisaatio antaa tarkalleen eliminoida tai vähentää vaarallisia vaikutuksia ilmakehän ympärille, joita sen toiminta aiheuttaa.

Molemmissa tapauksissa yrityksen tulisi ylläpitää asiaankuuluvien lakien ja säännösten noudattamista ja pyrkiä jatkuvasti parantamaan tulosta.

Mikä on lupaavaa

Ymmärrät yksilöiden keskustelut, joissa sinulta kysytään “Haluatko lupaavia tai edes ei niin hyviä uutisia? Tuumaa No, tässä tilanteessa ei oikeastaan ​​ole mitään niin hyviä uutisia – joitain ylimääräisiä aktiviteetteja ja valvontaa perustettavaksi. Me Pääset yksilöihin vain minuutissa, mutta hieno uutinen on, että kun sinulla on ISO 9001 -standardin mukainen hallintajärjestelmä, noudatat jo melkein kaikkia ISO 14001 -standardeja. Tämä johtuu siitä, että suurin osa tarpeista on erittäin samanlaisia. vain keskittymiskysymys – tuotteen / palvelun laatuun tai jopa ilmapiiriin.

Tiedätkö samankaltaisuudet ja muunnelmat?

-Similarities

Alla oleva luettelo, vaikka se ei ole tyhjentävä, merkitsee joitain tärkeitä kohtia siitä, että kahdella standardilla on vähintäänkin suurin piirtein samanlainen filosofia ja tarpeet:

Plan-Do-Check-Act -jakson mukaisesti

Tavoitteet jatkuvan parantamisen saavuttamiseksi

Laita yleinen politiikka alas

Aseta mitattavat tavoitteet

Jakaa vastuut / hallintoelimet

Varmista, että ihmiset ovat koulutettuja, päteviä ja tietoisia roolistaan.

Sisäisen tarkastajan kurssien valinta ISO 14001 2015 -standardien välillä voi olla hämmentävä, kun otetaan huomioon, että instituutteja on niin paljon. Ennen kuin teet päätöksen, harkitse uratavoitteitasi ja voitko siirtyä kurssille yhdessä työhön liittyvien sitoumusten kanssa.