Kodillesi sopivan mikroaaltouunin valitseminen

Muutaman viime vuoden aikana mikroaaltouuneista on tullut melkein kaikkialla maailmassa sijaitsevissa kodeissa. Tämä johtuu pääasiassa siitä, että ne tarjoavat mukavuusasteen, jota yksinkertaisesti vertaansa vailla mikään muu keittiölaite. Mikroaaltouunilla tehtävät, jotka yleensä kestävät tunteja, voidaan suorittaa vain muutamassa minuutissa. Yksi sellainen esimerkki on pakastetun lihan tai muun ruoan sulaminen, jota olisi pitänyt pitää keittiön tiskillä aikaisemmin yön yli. Ruoan sulatuksen lisäksi mikroaaltouuneja käytetään myös erityisissä resepteissä, joissa hyödynnetään tarjottuja ominaisuuksia. Jotta voidaan varmistaa, että ostetaan mikroaaltouuni, joka soveltuu hyvin tarkoituksiin, johon se aiotaan laittaa, tarvitaan joitain tutkimuksia.

Mikroaaltouunin teho

Mikroaaltoteho mitataan watteina. Mikroaaltouunit voivat vaihdella niinkin alhaisesta kuin 600W jopa 1300W: iin. Suurempi teho tarkoittaa nopeampia kypsennysaikoja, mutta sadan watin ero kumpaankin suuntaan on merkityksetön. Jos aiot tehdä enemmän kuin vain lämmittää uunissa, etsi malleja, jotka tarjoavat vähintään 800 W, mikä on monille resepteille suositeltu vähimmäisvaatimus. On tärkeää, että olet selkeä uunisi tarvitsema erityinen vahvuus, jotta et lopulta ostaisi sellaista, jolla ei ole tarvittavaa voimaa keittää reseptejä oikein, tai toisaalta, jotta et osta sellaista, joka vain yliarvioi kaiken, mitä laitat sen sisälle.

Mikroaaltouunin koko

Perheen kokoinen mikroaaltouuni on yleensä 1,4 – 1,6 kuutiometriä, ja jotkut ovat tätä suurempia. Pienempi ja kompakti uuni on alueella 0,8 – 1,2 kuutiometriä, mutta voit saada ne vielä pienemmiksi. Jos aiot keittää kattiloita ja suuria ruokia, varmista, että ostat mikroaaltouunin, jossa on tarpeeksi tilaa ruokia varten ja runsaasti tilaa varaa varten. Ota yksi isommista astioista kotoa ja mittaa sen pituus ja leveys. Kun nämä tiedot ovat kädessä, varmista, että ostat uunin, jonka sisustusmitat ylittävät lautasen mitat noin 3 tuumaa molemmilta puolilta.

Ominaisuudet, joihin kannattaa kiinnittää huomiota

Jotkut ihmiset käyttävät mikroaaltouunia suorittaakseen yksinkertaisia ​​tehtäviä, kuten popcornin valmistamista, voin sulamista tai TV-illallisen keittämistä. Perusominaisuuksilla varustettu mikroaaltouuni riittää jokaiselle, joka haluaa käyttää sitä harvoin, mutta jos aiot keittää monenlaisia ​​ruokia ja nesteitä ja sulattaa lihat ennen keittämistä, saatat joutua löytämään uunin, jossa on luettelo erilaisista käytettävissä olevista ominaisuuksista helpottaaksesi elämääsi keittiössä. Joitakin ominaisuuksia, jotka sinun tulisi harkita, ovat mikroaaltouuni, jossa on anturikeittimet, jotka mittaavat uunin kosteuden ruoan kosteudesta, tekemällä kypsennystä tai sulattamaan cinchiä. Esiohjelmoitavien versioiden avulla voit keittää erilaisia ​​ruokia yhdellä painalluksella; Periaatteessa kerrot uunille, mitä olet keittämässä, ja painat “Käynnistä”.