3 huomioitavaa asiaa ennen kaupallisen vuokrasopimuksen allekirjoittamista

Yritystoiminta on jännittävä pyrkimys. Kauppapaikkaa sisältävä yritys lisää jännitystä. Kaupalliseen vuokrasopimukseen sitoutuminen on samanlainen kuin asuntovuokrasopimuksen allekirjoittaminen. Kaupalliset vuokrasopimukset sisältävät kuitenkin enemmän laillista ammattikieltä ja mahdollisia riskejä. Kaupallisen vuokrasopimuksen neuvotteleminen on tärkeä taito, jota sinun on kehitettävä ja pidettävä takataskussa. Jos et ole varma siitä, pystytkö neuvottelemaan vuokrasopimuksesta yksin, palveluntarjoajat, jotka opastavat sinua prosessin läpi ja toimivat puolestasi, ovat palveluksessasi.

Tässä on kolme asiaa, jotka on harkittava ennen kaupallisen vuokrasopimuksen allekirjoittamista.

Ehdot

Kaupalliset vuokra-asiakirjat ovat pitkiä ja kuten aiemmin mainittiin, täynnä laillista žargonia. Koko vuokrasopimuksen lukeminen ja sen sisällön ymmärtäminen on tärkeää. Koska talouteen vaikuttaa niin paljon kuin yritykseesi, he yrittävät löytää vuokralaisen, joka ei mene konkurssiin ennen vuokrasopimuksen päättymistä. He myös tasapainottavat muita vuokralaisiaan ja markkinavoimaansa. Kun olet lukenut asiakirjan, haluat tietää, mitkä ovat vuokranantajan velvollisuudet sinulle ja ehdot, kuten vuokra-ajankohdat, vuokrakorotus ja yleiset velvoitteet.

luovutusrajoitukset

Mahdollinen vuokranantajasi on jälleen tekemisissä muiden vuokralaisten ja markkinavoimien kanssa, joten he saattavat asettaa etunsa etusijalle. Jos päätät myydä yrityksesi, voit kysyä vuokranantajalta toimeksiantoa tai vuokrasopimuksen irtisanomista. Toisinaan toimeksianto hyödyttää vuokranantajaa, koska tulevalta vuokralaiselta voidaan kysyä korkeampaa vuokraa. Jos ominaisuus ei ole kovin kuuma, tilan täyttäminen voi olla vaikeaa. Ennen kuin allekirjoitat vuokrasopimuksen, sinun tulee ottaa huomioon, kuinka yrityksesi sopii kiinteistöön. Jos yrityksesi kukoistaa, mutta vuokrasopimus vanhenee, kuinka helppoa on uusiminen edullisin ehdoin?

Riskit

Kaupallinen vuokrasopimus ei ole niin suojattu liittohallituksen kuin asuntovuokraus. Tämä tarkoittaa, että jos vastuusta tulee kiista, oikeudellisia ja taloudellisia vaikeuksia voi syntyä. Yksityisyytesi ei myöskään ole niin suojattu kaupallisessa vuokrasopimuksessa.

Kaupallisen vuokrasopimuksen allekirjoittaminen on iso juttu, ja jos yrityksesi on kasvanut siihen pisteeseen, että se vaatii myymälää, se on hienoa. Ennen allekirjoittamista harkitse ehtoja, määritysvaihtoehtoa ja riskejä.